QO‘QON VOHASI LANDSHAFTLARI EKOLOGIK JIHATDAN BAHOLASH - F.S. Meliboyeva; G.V.Po‘latova (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada iqlim o`zgarishi va uning landshaft-ekologik o`zgarishga ta`siri hamda tadqiq qilishda baholash uning usullari yoritib berilgan. Qo`qon vohasida sug`oriladigan maydonlarning u yoki bu darajadagi sho`rlanish ko`lami tumanlar ichida tahlil qilingan. Iqlim o‘zgarishiga moslashish va uni bartaraf etish, ekologik holatni optimallashtirishda Qo‘qon vohasining o‘ziga xos chora- tadbirlar rejasi ishlab chiqilgan.