MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALAR NUTQINI RIVOJLANTIRISHNI METODLARI VA AHAMIYATI - Ismatova Manzura Usmonqul qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalar nutqini rivojlantirishning pedagogik va psixologik asoslari har tomonlama tahlil qilingan. Nutq rivojlanishi bolaning intellektual, ijtimoiy va shaxsiy shakllanishining muhim omili sifatida qaralgan bo’lib, bu jarayon biologik etuklik va ijtimoiy-muhit omillarining o’zaro ta’sirida amalga oshishi asoslab beriladi.Maqola maktabgacha ta’lim tarbiyachilari pedagoglari, psixologlar va ota-onalar uchun mo’ljallangan bo’lib, zamonaviy ta’lim tizimida bolalar nutqini samarali rivojlantirish bo’yicha tavsiyalar beradi.