PEDAGOGIK TEXNOLOGIYA FANINING FUNKSIONAL RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Qulmurodova Muxlisa Sanjarovna; Jamilova Norjon Abduxoliq qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada pedagogik texnologiya fanining mohiyati va uning funksional rivojlanish xususiyatlari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etiladi. Xususan, pedagogik texnologiyaning ilmiy-nazariy, amaliy, diagnostik, shaxsga yo‘naltirilgan va innovatsion funksiyalari xorijiy hamda o‘zbek olimlarining ilmiy qarashlari asosida yoritib beriladi. Tadqiqot natijalari pedagogik texnologiyaning zamonaviy ta’lim tizimida ta’lim samaradorligini oshirishdagi muhim ahamiyatini asoslashga xizmat qiladi.