KAR BOLALAR MAKTABIDA ONA TILIGA O’QITISH ISHLARINI TASHKIL QILISH - Satanova Aziza (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada kar bolalar maktablarida ona tiliga o’qitish ishlarini tashkil qilish va eshitishida nuqsoni bo’lgan bolalarni ona tiliga o’qitishning mazmuni yoritilgan. Ona tiliga o’qitish ishlarini tashkil qilish jarayonining rivojlanish bosqichlari quyidagi ko’rsatkichlar asosida olib borilgan: kar bolalarni tarbiyalash va o’qitish umumiy tizimida nutqqa qanday o’rin ajratilgan; ona tili bo’yicha ishning qanday bosqichi kar o’quvchilarning e’tibor markazida bo’lgan; ona tiliga o’qitishda qanday usullar qo’llanilgan, ular vositasida tarbiyalanuvchilar qanday natjalarga erishgan; kar o’quvchilarning eshitish faoliyatining buzilish darajalari hisobga olinganmi va bunga bog’liq holda ona tiliga o’qitishda differensial yondashuv amalga oshirilganmi.Bu kabi savollarga javob topish orqali kar bolalar maktabida ona tiliga o’qitish ishlarini tashkil qilishning mukammal yo’nalishlarini aniqlaymiz.