YOSHLARDA ENDEMIK BUQOQ - Olimbayev Bekzod Muzaffar o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Tadqiqotda bolalar organizmiga ekologik omillari, yer-suv tarkibidagi yod tanqisligi, ovqatlanish xususiyatlari va sog‘liqni saqlash tizimidagi profilaktik tadbirlarning ahamiyati tahlil qilinadi. Ushbu ish yod tanqisligi oqibatida yuzaga keladigan qalqonsimon bez kasalliklarining erta aniqlanishi va ularning oldini olishda zamonaviy yondashuvlarni o‘rganishga qaratilgan.