XALQARO AVTOMOBIL YO’LLARIDA PIYODALAR O‘TISH YO‘LAKLARINI AVTOMOBIL YO‘LLARIDA JOYLASHISH MUVOFIQLIGI - Xamidov Bunyod Imomali o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Xalqaro avtomobil yo’llarida piyodalar o‘tish yo‘laklarini avtomobil yo’llarida joylashish muvofiqligi masalasi aholining xavfsizligi va transport harakati samaradorligi nuqtai nazaridan alohida ahamiyat kasb etadi. Bugungi kunda avtomobil yo‘llari orqali harakatlanish hajmi ortib borayotgani, transport vositalari soni ko‘payayotgani va infratuzilma yangilanayotgani sababli, piyodalar uchun xavfsiz va qulay yo‘laklarni tashkil etish masalasi yanada dolzarb bo‘lib bormoqda. Piyodalar harakati ko‘plab xavfli holatlarni keltirib chiqarishi mumkinligi sababli, ushbu masalaning to‘g‘ri hal qilinishi yo‘l-transport hodisalarining oldini olishda muhim omil hisoblanadi.