ABDULLA QODIRIY – OʻZBEK ADABIYOTINING YIRIK NAMOYONDASI - Xabibullayev Shaxzod Abdugapparovich; Razzoqova Mohichehra Abduazim qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Abdulla Qodiriy – Oʻzbek adabiyotining buyuk siymosi. U o’zining asarlari orqali Oʻzbekiston tarixini, madaniyatini va xalq hayotini jonlantirgan. Qodiriy, shuningdek, o’zining qalamiga mansub bo’lgan romannari bilan tanilgan, ular orasida “Oʻtgan kunlar” eng mashhurlaridan biridir. Uning asarlarida milliy qadriyatlar, anjumanlar va qadimiy an’analar aks etgan. Qodiriy, shuningdek, zamonasi adabiyotini rivojlantirishga katta hissa qo’shgan va o’zbek tilining go’zalligini oddiy xalq orasida tarqatgan.