XALQARO VA MAHALLIY TADQIQOTLARDA IQLIM O’ZGARISHINI EKOSISTEMALARGA TA’SIRINI O’RGANISH - Shakarova Laylo Odilovna; N.X. Ibragimov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada iqlim o’zgarishining global va mintaqaviy miqyosda ekosistemalarga ko’rsatayotgan ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda xalqaro ilmiy hamjamiyat va O’zbekistonlik olimlar tomonidan olib borilgan izlanishlar qiyoslanadi. Shuningdek, iqlim o’zgarishining bioxilma-xillik, suv resurslari va cho’llanish jarayonlariga ta’siri ko’rib chiqiladi.