REKLAMA MATNINING IFODA VOSITALARI - Baxadirov Jaxangirmirzo Abdumajitovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Bugungi kunga kelib zamonaviy reklamada axborotchilik uqtirish, ya’ni maqsadli ta’sir alohida axamiyat kasb etmoqda. Reklama, reklama beruvchilar va ommaviy auditoriyani - iste’molchilar auditoriyasini yaxlit bog‘lab turadigan axborot orqali ta’sir etuvchi ko‘prik bo‘lib xizmat qilmoqda. Tilning ifoda vositlariga ko‘chma ma’nodagi so‘z va iboralardan esa bugungi kun reklamasida faol foydalanib kelinmoqda. Ular esa matnni o‘ziga xos uslubda tartibga soladi, matnni bezashda yordam beradi va tayyor reklama matnining tuzilma-shaklini uslubiy jihatdan jonlantiradi. Keng kitobxonlar orasida anchagina mashhur bo‘lgan taniqli davriy jurnallarda beriladigan turli hajmdagi reklama matnlarining tahlili bilan shug‘ullangan Ye.V. Kulikovaning fikricha reklamaning o‘ziga xos bo‘lgan tili mavjud bo‘lib reklama beruvchilar ulardan samarali foydalanib bo‘lajak ist’yemolchilarni jalb qilishda asosiy vazifani bajaradi. [1]