ICHIMLIK SUVI GIGIYENASI VA SUV ORQALI YUQADIGAN KASALLIKLAR - Ashurova M.D; Ahmadjonov A.M (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ichimlik suvi gigiyenasi odam salomatligi uchun muhim omildir. Toza suv iste’mol qilish bakteriyalar, viruslar va parazitlar orqali yuqadigan kasalliklarning oldini oladi. Suv orqali gepatit A, dizenteriya, ichak infektsiyalari va kolera kabi kasalliklar tez tarqaladi. Suv manbalarini ifloslanishdan himoya qilish, suvni qayta ishlash va filtrlash tizimlarini joriy etish juda muhimdir. Shuningdek, uy sharoitida suvni qaynatish, toza idishlarda saqlash ham infektsiyalar xavfini kamaytiradi. Jamiyatda suv gigiyenasi bo‘yicha bilimni oshirish, aholining toza suvga bo‘lgan ehtiyojini ta’minlash sog‘lom turmush tarzining asosidir. Sifatli suv salomatlikni mustahkamlash va kasalliklarni oldini olishda muhim rol o‘ynaydi.