YOSHLAR ORASIDA OVQATLANISH GIGIYENASINING BUZILISHI VA OQIBATLARI - Sobirova Robiyaxon Rafiq qizi; Abdurahmonova Mohinabonu Jahongir qizi; Azimova Mayram Kurbanovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlar orasida ovqatlanish gigiyenasiga rioya qilinmasligining sog‘liq uchun salbiy oqibatlari yoritilgan. Noto‘g‘ri va tartibsiz ovqatlanish, fastfud mahsulotlarining ko‘p iste’mol qilinishi, sanitariya talablariga javob bermaydigan ovqatlar yoshlar organizmida modda almashinuvi buzilishiga, semizlik, vitamin va mineral moddalar yetishmovchiligi, oshqozon-ichak kasalliklari hamda immunitetning pasayishiga olib kelishi ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. Shuningdek, ovqatlanish gigiyenasini shakllantirishda oila, ta’lim muassasalari va sog‘liqni saqlash tizimining o‘rni ko‘rsatib berilgan. Maqolada yoshlar salomatligini mustahkamlash uchun ratsional ovqatlanish va gigiyenik ko‘nikmalarni rivojlantirish muhimligi ta’kidlanadi.