NOSTANDART MASALALARNI YECHISH USULLARI - Eshqulov Ahad Panji o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Nostandart masalalarni yechish usullari haqida so‘z yuritganda, avvalo, nostandart masalalar tushunchasiga aniqlik kiritish zarur. Oddiy va an’anaviy masalalardan farqli oʻlaroq, nostandart masalalar o‘zida mantiqan izchillik, kreativ tafakkur, ijodiy yondoshuv va yangi yo‘llarni qidirish bilan ajralib turadi. Bunday masalalar yechimlari an’anaviy andozalarga sirmulohaza qiladigan, ongli, erkin va tizimli idrok orqali topiladi. Aslida, nostandart yondashuv zamonaviy bilim olish jarayonining ajralmas qismi bo‘lib, kasbiy sohada ham, hayotiy vaziyatlarda ham muhim ahamiyat kasb etadi.