O‘SIMLIKLAR VA G‘O‘ZAGA KIMYOVIY ISHLOV BERISH TEXNOLOGIYASI VA MEXANIZATSIYALASH, KOMPOZIT POLIMER MATERIALLARDAN FOYDALANGAN HOLDA ULARNING SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Yuldashev B.B (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada o‘simliklar, xususan g‘o‘za ekinlariga kimyoviy ishlov berish texnologiyalarining zamonaviy holati, ularni mexanizatsiyalash darajasi hamda kompozit polimer materiallardan foydalanish orqali texnologik va iqtisodiy samaradorlikni oshirish masalalari yoritilgan. Kimyoviy ishlov berish jarayonlarida qo‘llaniladigan mashina va agregatlarning konstruktiv xususiyatlari, polimer asosli kompozit materiallarning afzalliklari, ularning xizmat muddati va energiya tejamkorligiga ta’siri tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishida resurslardan oqilona foydalanish va ekologik barqarorlikni ta’minlashga xizmat qiladi.