ИНСОН САВДОСИГА ҚАРШИ КУРАШДА ЖИНОИЙ ЖАЗОНИ КУЧАЙТИРИШ ИСЛОҲОТЛАРИ - Usmanova Kamila Kamoljonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация Мақола Ўзбекистон Республикасида инсон савдосига қарши кураш соҳасидаги 2025 йилги ҳуқуқий ислоҳотларни таҳлил қилади. Асосий эътибор Жиноят кодексининг 135-моддасига киритилган ўзгартиришларга (ЎРҚ-1065- сон Қонун, 19.05.2025) қаратилган бўлиб, унда жиноий жазо чораларини кучайтириш, жабрланувчиларни ҳимоя қилиш ва халқаро стандартларга мувофиқлаштириш масалалари кўриб чиқилади. Ислоҳотларнинг амалий аҳамияти, муаммолар ва такомиллаштириш таклифлари баён этилади.