O‘ZBEKISTONDA NOGIRONLARNING INSON HUQUQLARI VA IJTIMOIY HIMOYASINING HUQUQIY ASOSLARI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Usmanova Kamila Kamoljonovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Maqola O‘zbekiston Respublikasida nogironligi bo‘lgan shaxslarning inson huquqlari va ijtimoiy himoyasi sohasidagi huquqiy islohotlarni tahlil qiladi. Yangi tahrirdagi Konstitutsiya, 2025 yilgi qonunchilik o‘zgarishlari (masalan, shaharsozlikda nogironlar uchun sharoitlar yaratish, kunduzgi parvarish xizmatlari va nafaqalarni oshirish) asosida ijtimoiy himoya tizimining takomillashtirilishi ko‘rib chiqiladi. Muammolar va takliflar bilan boyitilgan tahlil orqali nogironlar huquqlarining amaldagi holati va kelgusi istiqbollari bayon etiladi.