ILMIY MATN YOZISHDA PSIXOLOGIK OMILLAR: DIQQAT, MOTIVATSIYA VA IJODIY FIKRLASHNING ROLI - Abdusalomova Mubina Farxodbek qizi; G.X.Ubaydullayeva (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada ilmiy matn yozish jarayonida inson ongida kechadigan psixologik jarayonlar tahlil qilinadi. Xususan, diqqat, motivatsiya va ijodiy fikrlashning ilmiy yozuv sifatiga ta’siri ilmiy-nazariy jihatdan yoritiladi. Tadqiqot davomida ilmiy yozish faoliyatida psixologik holatning ahamiyati asoslab berilib, ilmiy matnning mantiqiy izchilligi, mazmuniy chuqurligi va ijodiy yondashuv bilan bog‘liqligi ko‘rsatib beriladi. Maqolada ilmiy yozuv jarayonini samarali tashkil etish bo‘yicha xulosa va amaliy tavsiyalar keltirilgan.