FERMER XO‘JALIKLARIDA SODDALASHTIRILGAN BUXGALTERIYA TIZIMI TARTIBINI JORIY ETISH VA NATIJALARINI MOLIYAVIY TAHLIL ORQALI BAHOLASH - Reimboyev Jalol; Latifov Xurshid; Allashkurov Dilshodbek; Reimboyev Jalol (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada fermer xo‘jaliklarida soddalashtirilgan buxgalteriya tizimi tartibini joriy etishning moliyaviy natijalarga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda soddalashtirilgan buxgalteriya tizimi orqali hisob yuritishning samaradorligi, moliyaviy hisobotlarning aniqligi va korxona moliyaviy barqarorligiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, maqolada soddalashtirilgan buxgalteriya tizimini joriy etish jarayonida yuzaga keladigan afzalliklar, cheklovlar va ichki nazorat mexanizmlari orqali natijalarni optimallashtirish bo‘yicha tavsiyalar keltiriladi. Tadqiqot natijalari fermer xo‘jaliklarida moliyaviy hisobni soddalashtirishning amaliy ahamiyati va uning moliyaviy tahlil orqali baholanishi bo‘yicha ilmiy asos yaratadi.