KORXONADA “YURIDIK SHAXSLARGA SOLIQLAR, BOJXONA TO‘LOVLARI VA YIG‘IMLAR BO‘YICHA IMTIYOZLARNI AKS ETTIRISH TARTIBI”GA MUVOFIQ SOLIQ IMTIYOZLARINI HISOBOTGA KIRITISHNING MOLIYAVIY TA’SIRI - Abdalova Zuxra; Saparova Roxatoy; Bobanazarova Ozoda; Roʻzimboyeya Sabina; Allashkurov Dilshodbek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada korxonalarda “Yuridik shaxslarga soliqlar, bojxona to‘lovlari va yig‘imlar bo‘yicha imtiyozlarni aks ettirish tartibi”ga muvofiq soliq imtiyozlarini moliyaviy hisobotga kiritish jarayonining moliyaviy ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqotda soliq imtiyozlarini hisobga olishning buxgalteriya hisobi va moliyaviy natijalarga ta’siri, moliyaviy hisobotlarning haqqoniyligi va korxona moliyaviy barqarorligini ta’minlashdagi roli yoritiladi. Shuningdek, maqolada soliq imtiyozlarini noto‘g‘ri aks ettirish natijasida yuzaga keladigan moliyaviy xatoliklar, soliqlar bo‘yicha majburiyatlarning o‘z vaqtida bajarilmasligi va ichki nazorat mexanizmlari orqali ularning to‘g‘ri hisobga olinishi bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltiriladi. Tadqiqot natijalari korxonalarda soliq imtiyozlarini to‘g‘ri hisobga olish va moliyaviy hisobotlarni haqqoniy shakllantirish bo‘yicha ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.