RAQOBATBARDOSHLIK KATEGORIYASI VA UNING QURILISH SANOATIDA QO’LLANILISHI - Roziqova Farangiz Mamasodiq qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola raqobatbardoshlikning iqtisodiy kategoriya sifatidagi mohiyati, asosiy indikatorlari va qurilish sanoatida uning amaliy ahamiyatini tahlil qiladi. Raqobatbardoshlik korxonalarning bozorda o‘z o‘rnini mustahkamlash, innovatsiyalarni joriy etish, mahsulot va xizmatlar sifatini oshirish orqali ustunlikka erishish qobiliyatidir. Qurilish sanoati kontekstida raqobatbardoshlikni baholash metodlari, asosiy omillar va boshqaruv mexanizmlari tahlil qilinadi hamda amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.