INNOVATSION STARTAPLARNI RIVOJLANTIRISHDA DAVLAT- XUSUSIY SHERIKLIK MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH - Iskandarova Shoxista Urazbayevna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqola innovatsion startaplarni rivojlantirishda davlat-xususiy sheriklik (DXSH) mexanizmlarini chuqur tahlil qiladi. Zamonaviy iqtisodiyotda startaplarning muhim o’rni va ularni qo’llab-quvvatlashda DXSHning salohiyati yoritiladi. Maqolada DXSHning nazariy asoslari, innovatsion ekotizimdagi ahamiyati hamda O’zbekistonda va xalqaro miqyosda mavjud DXSH mexanizmlari tahlil qilinadi. Innovatsion startaplar uchun DXSH mexanizmlarini joriy etishdagi asosiy muammolar aniqlanib, xalqaro tajriba misolida yechimlar ko’rsatiladi. Tadqiqot DXSHning moliyaviy, institutsional va huquqiy jihatdan takomillashtirilishiga qaratilgan aniq tavsiyalar ishlab chiqadi, bu esa innovatsion startaplar ekotizimining barqaror rivojlanishiga xizmat qiladi.