INVESTITSION MUHITNI YAXSHILASH VA XORIJIY KAPITAL OQIMINI JALB QILISH YOʻLLARI - Qurbonova Shahnoza Abduvali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqola O’zbekistonda investitsion muhitni takomillashtirish va xorijiy kapital oqimini jalb qilishning dolzarb muammolarini ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qiladi. Unda investitsion jozibadorlikni oshirishning huquqiy, institutsional va iqtisodiy mexanizmlari atroflicha ko’rib chiqiladi. Prezident Shavkat Mirziyoyev tomonidan ilgari surilgan islohotlar, jumladan, yashil energiya, moliya bozori rivoji, infratuzilma modernizatsiyasi va inson kapitalini rivojlantirishga qaratilgan sa’y- harakatlar tahlil qilinadi. Shuningdek, xorijiy investitsiyalarni jalb etishga to’sqinlik qiluvchi omillar va ularni bartaraf etish yo’llari, ilg’or xalqaro tajriba hamda raqamlashtirishning ahamiyati o’rganiladi. Tadqiqot natijalari asosida inves