ICHKI VA TASHQI KALITLARNI ANIQLASH VA JADVALLAR YARATISH - Tojimamatov Israil Nurmamatovich; Arabova Farzonabonu Akmaljon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya: Mazkur maqola ichki va tashqi kalitlar yordamida ma’lumotlar bazasida aloqalarni boshqarishning ahamiyati va samarali usullarini tahlil etadi. Ichki kalitlar (primary keys) va tashqi kalitlar (foreign keys) yordamida ma’lumotlar bazasida turli jadvallar o‘rtasidagi aloqalar ta’minlanadi.