DAN BROUNNING “IBTIDO” ROMANI ADABIY TAHLILI - Boqijonova Rayhonoy Erkinjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Maqolada zamonaviy triller janrining mashhur namoyandasi Dan Brounning “Ibtido” (Origin) romani adabiy tahlil qilinadi. Unda syujet va konflikt, obrazlar tizimi, mavzu va g‘oya hamda badiiy vositalar tahlil etilib, asarning zamonaviy adabiyotdagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqot jarayonida adabiyotshunoslik nazariyalaridan va intertekstual tahlil yondashuvlaridan foydalaniladi.