PEDAGOGIK QAROVSIZ BOLALAR BILAN TARBIYAVIY ISHLARNI AMALGA OSHIRISHDAGI MUAMMOLAR - To`ychiyeva Oyazimxon Doniyor qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur ilmiy maqolada pedagogik qarovsiz bolalar muammosi zamonaviy ta’lim tizimi nuqtayi nazaridan chuqur tahlil qilinadi. Pedagogik qarovsizlikning ijtimoiy, psixologik va pedagogik sabablari ochib berilib, uning bolalar shaxsiy rivojlanishiga salbiy ta’siri asoslab berilgan. Tadqiqot jarayonida nazariy tahlil, empirik kuzatuv, taqqoslash va tizimli yondashuv metodlaridan foydalanilgan. Maqolada pedagogik qarovsiz bolalar bilan tarbiyaviy ishlarni samarali tashkil etish bo‘yicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.