TURLI DARAJADAGI NUQSONLI BOLALARNI INKLYUZIV TA’LIM JARAYONIDA QO‘LLAB-QUVVATLASHNING SHART-SHAROITLARI VA STRATEGIYALARI - To`ychiyeva Oyazimhon Doniyor qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada turli darajadagi jismoniy, aqliy va psixologik nuqsonlarga ega bo‘lgan bolalarni inklyuziv ta’lim jarayonida qo‘llab-quvvatlashning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Inklyuziv ta’limni samarali tashkil etish uchun zarur bo‘lgan pedagogik, psixologik, ijtimoiy va moddiy-texnik shart-sharoitlar yoritilgan. Shuningdek, individual yondashuv, differensial ta’lim va ko‘p tarmoqli mutaxassislar hamkorligiga asoslangan strategiyalar tadqiq etilgan.