JISMONIY TARBIYA MASHG‘ULOTLARIDA PEDAGOGIK TEXNOLOGILARNI JORIY ETISHNING O‘ZIGA HOS XUSUSIYATLARI. - Mamatkulova Zamira G‘anikulovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarida pedagogik texnologiyalarni joriy etishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Unda zamonaviy pedagogik texnologiyalarning mohiyati, ularning jismoniy tarbiya jarayoniga integratsiyalashuvi, o‘quvchilarning jismoniy rivojlanishi va motivatsiyasiga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, interfaol metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari va innovatsion yondashuvlarning jismoniy tarbiya samaradorligini oshirishdagi o‘rni aniqlangan. Tadqiqot natijalari pedagogik texnologiyalarni maqsadli qo‘llash orqali jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarining sifatini oshirish mumkinligini ko‘rsatadi.