TALABALAR JISMONIY SIFATLARINI TARBIYALASHDA PEDAGOGIK TEXNOLOGILARNI JORIY ETISHNING NAZARIY VA AMALIY ASOSLARI - Mamatkulova Zamira G‘anikulovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida tahsil olayotgan talabalar jismoniy sifatlarini rivojlantirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni joriy etishning nazariy asoslari hamda amaliy imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqotda jismoniy tarbiya jarayonida interfaol metodlar, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, kompetensiyaviy va shaxsga yo‘naltirilgan yondashuvlarning ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, talabalar jismoniy tayyorgarligi, harakat faolligi va sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda pedagogik texnologiyalarning samaradorligi amaliy natijalar asosida ochib beriladi.