MA’LUMOTLAR BA’ZASI USTIDA HISOBOTLARNI SHAKLLANTIRISH - Israil Tojimamatov Nurmuhammadovich; Egamberdiyeva Nozimaxon Saydulla qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada hisobot tushunchasi, uning ilmiy mohiyati, ma’lumotlar bazasidagi ahamiyati va Microsoft Access muhitida hisobotlarni shakllantirish usullari yoritilgan. Maqolada hisobot turlari, ularning xususiyatlari, hisob-kitob va agregat funksiyalar yordamida ma’lumotlarni umumlashtirish imkoniyatlari batafsil ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, AutoReport yordamida Columnar va Tabular formatlarda hisobot yaratish jarayoni, foydalanuvchi uchun ma’lumotlarni vizual va tushunarli shaklda taqdim etish imkoniyatlari ko‘rsatildi. Hisobotlar foydalanuvchi uchun axborotni tez va aniq idrok etish, turli statistik va tahliliy ko‘rsatkichlarni chiqarish hamda boshqaruv qarorlarini asoslash uchun muhim vosita ekanligi ta’kidlangan.