JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA INTERFAOL METODLARNI JORIY ETISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Mamatkulova Zamira G‘anikulovna (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada umumta’lim maktablari va o‘rta maxsus ta’lim muassasalarida jismoniy tarbiya darslarida interfaol metodlarni qo‘llashning zamonaviy yondashuvlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda interfaol metodlarning nazariy asoslari, ularning jismoniy faollikni oshirish, o‘quvchilarning motivatsiyasini kuchaytirish hamda jamoada ishlash ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, amaliy tajribalar asosida interfaol metodlardan foydalanish samaradorligi baholanadi va pedagogik tavsiyalar ishlab chiqiladi.