JARAYONLARNI IYERARXIK PRINSIPIDAN FOYDALANIB MATEMATIK MODELLASHTIRISH MASALALARI - Xaydarov Ibroximjon Usmonaliyevich; Meliqo’ziyeva Gulzoda Komiljon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada murakkab jarayon va tizimlarni matematik modellashtirishda iyerarxik prinsipdan foydalanish masalalari tahlil qilinadi. Iyerarxik yondashuv asosida tizimni bir nechta darajalarga ajratish orqali modellashtirish jarayonini soddalashtirish, hisoblash aniqligini oshirish va quyi tizimlar o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni aniqlash imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Ushbu yondashuv turli sohalarda samarali matematik modellar yaratishda muhim ahamiyat kasb etadi.