NEYRON TO‘RDA CHIQISH QATLAMINING TUZILISHI VA VAZIFALARI - Israil Tojimamatov Nurmamatovich; Meliqo’ziyeva Gulzoda Komiljon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy neyron tòrlar tarkibidagi chiqish qatlamining tuzilishi va asosiy vazifalari batafsil yoritilgan. Chiqish qatlamining neyronlar soni, aktivatsiya funksiyalarining tanlanishi hamda ularning tasniflash va regressiya masalalaridagi roli ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, chiqish qatlamining model natijasini shakllantirishdagi ahamiyati va yo‘qotish funksiyasi bilan bog‘liqligi tushuntirilgan. Maqola sun’iy intellekt va mashinaviy o‘rganish sohasida ta’lim olayotgan talabalar uchun foydali manba bo‘lib xizmat qiladi.