KICHIK BIZNES KORXONALARIDA EKSPORT SALOHIYATINI OSHIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH FARG’ONA VILOYATI MISOLIDA - Mo‘minova Kanizaxon Yuldoshali qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu tezisda Farg‘ona viloyatidagi kichik biznes korxonalarining eksport salohiyati holati va uni oshirish yo‘llari tahlil qilingan. Ishda kichik biznesning eksportdagi o‘rni, asosiy mahsulot yo‘nalishlari hamda duch kelayotgan muammolar, moliyaviy, logistika, sertifikatlash va axborot yetishmovchiligi yoritilgan. So‘nggi statistik ma’lumotlar asosida tahliliy jadval va natijalar keltirilib, mavjud mexanizmlarni takomillashtirish bo‘yicha aniq takliflar ishlab chiqilgan. Jumladan, “yagona darcha” tizimini rivojlantirish, eksportga ixtisoslashgan klasterlar tashkil etish, davlat tomonidan moliyaviy rag‘batlar berish kabi chora-tadbirlar taklif etilgan. Tadqiqot natijalari kichik biznes eksportini rivojlantirishda nazariy va amaliy ahamiyat kasb etadi.