ELEKTRON TO‘LOV TIZIMLARIDA TOKENIZATSIYA TEXNOLOGIYASINING AHAMIYATI - Iqboljon G‘aniyev Ibrohimjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada elektron to‘lov tizimlarida xavfsizlikni ta’minlashda tokenizatsiya texnologiyasining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tokenizatsiya jarayonining ishlash mexanizmi, an’anaviy shifrlash usullari bilan farqlari hamda elektron to‘lovlarda firibgarlik xavfini kamaytirishdagi roli yoritib beriladi. Shuningdek, PCI DSS standarti talablariga muvofiqlikni ta’minlashda tokenizatsiya texnologiyasining afzalliklari ko‘rib chiqiladi.