APACHE KAFKA VA APACHE SPARK STRUCTURED STREAMING ASOSIDA OQIMLI MA’LUMOTLARNI QAYTA ISHLASH - Rasuljon Turg‘unov Ravshanjon o‘g‘li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada real vaqt rejimida oqimli ma’lumotlarni qayta ishlash uchun keng qo‘llaniladigan Apache Kafka va Apache Spark Structured Streaming texnologiyalari yoritilgan. Maqolada ushbu texnologiyalarning asosiy tushunchalari, ularning o‘zaro integratsiyasi, ishlash tamoyillari hamda amaliy qo‘llash bosqichlari ko‘rib chiqiladi. Kafka va Structured Streaming’ning birgalikda qo‘llanilishi katta hajmdagi ma’lumotlarni samarali, ishonchli va kengaytiriladigan tarzda qayta ishlash imkonini berishi tahlil qilinadi.