TALABALARDA IJODIY-LOYIHAVIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK MODELI VA UNI AMALGA OSHIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH. - Qosimova Gulzoda Erkin Qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annnotatsiya: Mazkur maqolada oliy ta’limni modernizatsiyalash sharoitida talabalarning ijodiy-loyihaviy kompetensiyalarini rivojlantirishning pedagogik modeli tadqiq etilgan. Muallif tomonidan taklif etilgan model maqsadli, texnologik va nazorat- tahlil bloklarini o‘z ichiga olib, ta’lim jarayonini “Loyiha asosida o‘qitish” (PBL) va “Dizayn-fikrlash” (Design Thinking) metodologiyalari asosida tashkil etishni nazarda tutadi. Tadqiqotda nazariya va amaliyot uyg‘unligi, talabalarda “soft skills” ko‘nikmalarini shakllantirish hamda ularning mehnat bozoridagi raqobatbardoshligini oshirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada milliy va xalqaro olimlarning tajribalari qiyoslanib, tizimni joriy etishdagi mavjud infratuzilmaviy to‘siqlar hamda ularni bartaraf etishning samarali yo‘llari yoritib berilgan.