KOREYA RESPUBLIKASIDA TA’LIM TIZIMINING TASHKIL TOPISHI VA UNING RIVOJLANISH BOSQICHLARI - Bekkayev Jasur Shermaxmatovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Jahon tajribasi qayta va qayta ko’rsatib bermoqdaki qaysi mamlakatda Ta’lim tizimi to’g’ri yo’lga qo’yilsa va uni doimiy rivojlantirib borsa bu yerda barcha sohalar ravnaq topadi, mamlakat iqtisodiyoti tez sur’atlarda rivojlanadi. Xususan 1950-1990 yillar oralig’ida juda tez rivojlanib Gong Kong, Singapur, Tayvan kabi davlatlar qatorida Janubiy Koreya ham "Osiyo yo’lbarslari" maqomiga loyiq ko’rildi.