SHАVKАT RАHMОN SHE’RLАRIDА QО‘LLАNILGАN PОETОNIMLАRNING LINGVОPОETIK TАHLILI - To‘xtayeva Dilafruz Shuhrat qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining yorqin vakillaridan biri Shavkat Rahmon she’riyatida uchraydigan onomastik birliklar lingvopoetik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida shoir ijodida qo‘llanilgan poetonimlarning antroponim, gidronim, etnonim, mifonim, teonim, fitonim kabi turlari aniqlanib, ularning shoir poetikasining o‘ziga xosligini ta’minlashdagi badiiy-estetik vazifalari yoritiladi. Shuningdek, ushbu onomastik birliklarning shoirning poetik individualligini ochib berishdagi o‘rni, mazmun yuklaydigan konnotativ jihatlari hamda lingvopoetik funksiyalari tadqiq etiladi.