MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARDA EMOTSIONAL INTELLEKTNI RIVOJLANTIRISH DASTURLARI VA ULARNING SAMARADORLIGI - Nazirjonova Gulzodaxon To'lqinjon qizi; Xalimjonov Abduqunduz Raximjon o'g'li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maktabgacha yoshdagi bolalar emotsional intellektni rivojlantirish jarayoni ularning kelajakda shaxs sifatida muvaffaqiyatli bo‘lishida juda muhim rol o‘ynaydi. Emotsional intellekt — bu o‘z his-tuyg‘ularini anglash, boshqarish, boshqa odamlarning his-tuyg‘ularini tushunish va o‘zaro munosabatlarni samarali tashkil eta olish qobiliyatidir. Shu bois, maktabgacha yoshdagi bolalarda emotsional intellektni rivojlantirish uchun maxsus dasturlar ishlab chiqish va qo‘llash muhim hisoblanadi. Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda emotsional intellektni rivojlantirish dasturlari va ularning samaradorligi haqida ma’lumotlar berilgan.