KORXONALARGA MABLAG‘ KIRITISHNING AFZALLIKLARI: XALQARO TAJRIBA VA ILMIY-DIDAKTIK TAHLIL - Axmedov Amriddin Ibragimovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada korxonalarga mablag‘ kiritish (investitsiya) jarayonining iqtisodiy, ijtimoiy va innovatsion afzalliklari tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida O‘zbekiston amaliyoti Germaniya, AQSh, Janubiy Koreya va Xitoy tajribalari bilan qiyosiy tahlil qilinadi. Maqolada investitsiya muhitini yaxshilash omillari, moliyaviy samaradorlik, bandlikni oshirish va raqobatbardoshlikni kuchaytirish masalalari ilmiy-didaktik yondashuv asosida ochib beriladi.