NEMIS TILI DARSLARIDA KOMMUNIKATIV METODLARNING AHAMIYATI - Jamolova Dildora Xolboy qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola nemis tili darslarida kommunikativ metodlarni qo‘llashning pedagogik ahamiyati va samaradorligini o‘rganishga qaratilgan. Maqolada kommunikativ yondashuv asoslari, uning ta’lim jarayonida o‘quvchilarning nutqiy ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi roli, darsdagi interaktiv mashg‘ulotlar va muloqotga yo‘naltirilgan vazifalarning samarasi tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada o‘quvchilarning og‘zaki va yozma nutqini mustahkamlash, ularni real muloqot vaziyatlariga tayyorlash imkoniyatlari o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, kommunikativ metodlar nafaqat til ko‘nikmalarini oshirish, balki o‘quvchilarning o‘zini ifoda etish, mustaqil fikrlash va madaniy aloqalarni rivojlantirishga ham yordam beradi. Maqola pedagoglar, nemis tili o‘qituvchilari va ta’lim sohasidagi tadqiqotchilar uchun foydali bo‘lib, dars jarayonini modernizatsiya qilish va samarali metodlarni tanlashda qo‘llanilishi mumkin.