FINTEX STARTAP UCHUN KYC JARAYONINI ISHLAB CHIQISH - Azimov Sardor Aburayhon o‘g‘li; Xoliqnazarov Rashidjon Xomidjonovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya: Ushbu maqola Fintex startaplarida KYC (Know Your Customer) jarayonini ishlab chiqish va samarali amalga oshirishni o‘rganishga bag‘ishlangan. KYC jarayoni moliyaviy xizmatlar sohasida mijozlarni identifikatsiyalash, firibgarlik va pul yuvish xavfini kamaytirish, shuningdek, regulyator talablariga rioya qilish uchun muhim hisoblanadi. Maqolada KYC jarayonining asosiy bosqichlari, jumladan mijozni identifikatsiyalash, hujjatlarni tekshirish va avtomatlashtirilgan monitoring tizimlarini joriy etish batafsil tahlil qilinadi. Shu bilan birga, startap kontekstida KYC jarayonini elektron hujjatlar, biometrik texnologiyalar va dasturiy yechimlar orqali integratsiya qilishning afzalliklari ko‘rsatib berilgan.