NEMIS TILINI O‘QITISHDA YORDAM BERADIGAN METODLAR VA ULARNING AMALIYOTDAGI O‘RNI - Husanov Elyorbek To’lqin o’g’li (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:Mazkur maqolada nemis tilini xorijiy til sifatida o‘qitishda qo‘llaniladigan asosiy metodlar va ularning amaliyotdagi samaradorligi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda grammatik-tarjima metodi, kommunikativ yondashuv, audiolingval metod, vazifaga asoslangan yondashuv (Task-Based Learning), CLIL (Content and Language Integrated Learning) hamda raqamli texnologiyalar asosidagi o‘qitish metodlari qiyosiy tahlil qilinadi. Shuningdek, metodlarning afzallik va cheklovlari ochib berilib, ularni integratsiyalash orqali nemis tilini o‘qitish samaradorligini oshirish yo‘llari asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari zamonaviy ta’lim sharoitida metodik yondashuvlarni yangilash va takomillashtirish zarurligini ko‘rsatadi.