MOLIYAVIY HISOBOT AUDITINI TASHKIL ETISH VA UNI TAKOMILLASHTIRISH - Raximova Ro'za Ozod qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Moliyaviy hisobot auditini samarali tashkil etish mamlakat iqtisodiy taraqqiyoti va korxonalar faoliyatining yaxshi yo‘lga qo‘yilishi uchun muhim ahamiyat kasb etadi. Bugungi kunda barcha sohalarda, xususan, korxona va tashkilotlarda moliyaviy shaffoflik va hisobdorlik masalalari doimiy e’tibor markazida bo‘lib kelmoqda. Moliyaviy hisobotning ishonchli va aniqligini ta’minlash, uning xalqaro va milliy standartlarga muvofiqligini tekshirish hamda foydalanuvchilarga to‘g‘ri va haqqoniy ma’lumotlarni yetkazish audit jarayonining asosiy vazifalari hisoblanadi. Moliyaviy hisobot auditining tashkil etilishi va mazkur jarayonni yanada takomillashtirish zamonaviy iqtisodiy sharoitda o‘z dolzarbligini yo‘qotmayapti. Ushbu maqolada moliyaviy hisobot auditini tashkil etish va uni takomillashtirish haqida ma’lumotlar berilgan.