YER MONITORINGI VA EKOLOGIK PROGNOZLASHDA SUN’IY INTELLEKTDAN FOYDALANISH - Boymirzayev Alijon Toshmatjon o’g’li; Xolmatov Abdurashid (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yer monitoringi va ekologik prognozlash jarayonlarida sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanish masalalari yoritilgan. Sun’iy intellekt asosidagi usullar orqali sun’iy yo‘ldosh tasvirlari, sensor va statistik ma’lumotlarni tahlil qilish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, yer resurslarining holatini baholash, ekologik o‘zgarishlarni erta aniqlash hamda kelajakdagi ekologik xavflarni prognozlashda sun’iy intellektning afzalliklari tahlil qilingan. Maqolada sun’iy intellektdan foydalanishning samaradorligi, aniqligi va amaliy ahamiyati asoslab berilgan.