FUTBOLDA VAR TIZIMI: SIGNAL VA TASVIRLARNI QAYTA ISHLASH ASOSIDAGI TAHLIL - Tursunov Ikromjon Ibrohimjon o’g’li; Dalibekov Lochinbek (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada futbol o‘yinida qo‘llanilayotgan VAR (Video Assistant Referee) tizimining signal va tasvirlarni qayta ishlashga asoslangan ishlash prinsiplari tahlil qilinadi. VAR tizimida video signallarni olish, raqamlashtirish, filtrlash va tahlil qilish jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tizimning afzalliklari va kamchiliklari nazariy hamda amaliy misollar asosida yoritilgan.