APACHE KAFKA VA SPARK STREAMING ASOSIDA OQIMLI MA’LUMOTLARNI QAYTA ISHLASH - Tursunov Ikromjon Ibrohimjon o’g’li; Xolmatov Abdurashid (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ishda Apache Kafka va Spark Streaming texnologiyalari asosida oqimli ma’lumotlarni real vaqt rejimida yig‘ish, uzatish va qayta ishlash jarayoni yoritilgan. Tizim katta hajmdagi ma’lumotlarni uzluksiz tahlil qilish, filtrlash va natijalarni tezkor olish imkonini beradi. Ushbu yondashuv sanoat, moliya, telekommunikatsiya va IoT sohalarida samaradorlikni oshirish hamda qaror qabul qilish jarayonlarini tezlashtirishga xizmat qiladi.