DATA MINING BO‘YICHA YAKUNIY LOYIHA: TANLANGAN SOHADA TADQIQOT (TIBBIYOT, BIZNES, TRANSPORT, EKOLOGIYA). - Rayimjonov Tolibjon Adiljon o’g’li; Xolmatov Abdurashid (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu loyiha Data Mining texnologiyalari yordamida tanlangan sohada (tibbiyot, biznes, transport, ekologiya) ma’lumotlarni tahlil qilish va undan foydali bilimlar olishga qaratilgan. Loyihada ma’lumotlar to‘plamlari yig‘ilib, turli algoritmlar yordamida tahlil qilinadi, naqshlar aniqlanadi va qaror qabul qilish jarayonini qo‘llab-quvvatlaydigan natijalar olinadi. Misol uchun, tibbiyot sohasida kasalliklarni aniqlash va oldini olish, biznesda mijoz xatti-harakatlarini tahlil qilish, transportda yo‘l harakati samaradorligini oshirish yoki ekologiyada atrof-muhit monitoringini kuchaytirish maqsad qilinadi. Loyihaning natijalari real dunyoda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.