ASSESSMENT OF LANGUAGE SKILLS: LISTENING COMPREHENSION - Boboyeva Gulsevar O’tkir qizi; Charos Khamroyeva; Husan Primov (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ikkinchi tilni o‘rganishda asosiy til ko‘nikmalaridan biri bo‘lgan tinglab tushunishni baholashning ahamiyati yoritiladi. Tinglab tushunish samarali muloqot va tilni o‘zlashtirish uchun muhim hisoblanadi. Maqolada tinglab tushunishni baholashning samarali usullari, baholash jarayonida uchraydigan muammolar hamda ishonchli va adolatli testlarni ishlab chiqish bo‘yicha tavsiyalar beriladi. Shuningdek, o‘quvchilarning tinglab tushunish ko‘nikmalarini aniq baholashda mos materiallar va topshiriq turlarining o‘rni ta’kidlanadi.