MYSQL MA’LUMOTLAR OMBORINI BOSHQARISH TIZIMIDA BANK SISTEMASINI MODELLASHTIRUVCHI JADVALLAR TUZISH. “XODIMLAR”, “HISOB”, “MIJOZ”, NOMLARI BILAN YARATISH. - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich; G’afforova Zaxrobonu Ixtiyorjon qizi (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada MySQL tizimlarining mohiyati, ma’lumotlar omborining zamonaviy axborot saqlash va qidirishdagi o‘rni tushuntiriladi. MySQL ning tezkor, ishonchli va mijoz-server modeli asosida ishlashi qayd etiladi. Jadval, yozuv va maydon tushunchalari hamda ular orasidagi 1:1, 1:N, N:M munosabatlari izohlanadi. Bank tizimini modellashtirish uchun “Xodimlar”, “Hisob”, “Mijoz” jadvallarini yaratish zarurligi ko‘rsatiladi.