YOSHLARNING KONSTITUTSIYAVIY MADANIYATINI OSHIRISHDA YANGI PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR ROLI (Davlat va huquq asoslari fani misolida) - Normuhamedov Zarif Normoʻminovich (Ta’lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlarning konstitutsiyaviy madaniyatini rivojlantirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalanishning o‘rni va ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Interfaol metodlar, AKT, gamifikatsiya, virtual simulyatsiya va loyiha asosidagi o‘qitishning Davlat va huquq asoslari fanidagi samaradorligi o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari innovatsion yondashuvlar o‘quvchilarda huquqiy ong, fuqarolik mas’uliyati va konstitutsiyaviy qadriyatlarga hurmatning sezilarli oshishiga olib kelishini ko‘rsatadi.